Online pszichológiai tesztek: Online hozzáférhető személyiség és képesség tesztek. Önismereti és karrier tanácsadás.

Online pszichológiai tesztek

Önismeret és önértékelés

Életünk során folyamatos interakcióban vagyunk a külvilággal. Tapasztalataink, élményeink formálnak minket, változunk a bennünket érő környezeti hatások következtében. 

Az új élethelyzetek új feladatok elé állítanak, de ahhoz hogy sikerrel küzdjünk meg a kihívásokkal, tisztában kelle lennünk az elérendő céljainkkal és meglévő képességeinkkel. Ha rendelkezünk reális önismerettel, és ismerjük az érősségeinket és a fejlesztendő területeinket magabiztosabban haladhatunk a céljaink felé vezető úton.

Mit mérnek a pszichológiai tesztek?

A személyiségtesztek a személyiségvonásainkat jelenítik meg objektív formában. Megmutatják, hogy bizonyos szempontok mentén vizsgálva, a viselkedésünk mennyiben felel meg az átlagosnak illetve milyen irányban tér el a megszokottól. Ezek az egyezések és eltérések mutatják meg személyiségünk karakterét, és teszik bejósolhatóvá, hogy bizonyos körülményekre hogyan fogunk reagálni.

A legtöbb személyiségteszt a viselkedésre vagy gondolkodásmódra vonatkozó állitásokat fogalmaz meg, és  a tesztkitöltő aszerint ad igen vagy nem válszt, hogy magára vonatkoztatva igaznak vagy hamisnak érzi-e az adott kijelentést. Minél őszíntébben válszolja meg az adott személy a kérdéseket, annál reálisabb képet fog tükrözni a teszteredmény.

Az online pszichológiai tesztek típusai

Rövidebb, önismereti kérdőívek

Vannak egyszerűbb, 10-20 kérdésből álló tesztek, melyek néhány perc alatt kitölthetők. Ezek többnyire egy konkrét témára fókuszálnak, és segítenek a tesztalanynak elgondolkodni önmagáról, és a problémásnak vélt területre koncentrálni. Ilyenek például a párkapcsolati tesztek vagy az időgazdálkodással kapcsolatos kérdőívek.

Átfogó személyiség tesztek

Az összetett személyiségtesztek a rövidebb kérdőívekkel ellentétben a személyiség egészére fókuszálnak, és átfogó képet nyújtanak a tesztkitöltőről. Ezek a kérdőívek, a minél pontosabb eredmény érdekében nagyobb tételszámmal dolgoznak, 100-300 kérdésesek is lehetnek.

Pályaválasztást segítő kérdőívek

Az álláskeresést hatékonyabbá teszi, ha a pályázó rendelkezik reális önismerettel, tisztábán van az  erősségeivel és fejlesztendő területeivel. Az online személyiségtesztek kitöltése és az eredmények megfelelő értelmezése segíti a karriertervezést és fejleszti az önismeretet.

Munkapszichológiai tesztek

A munkapszichológiai tesztek felvétele segíti a munkaadókat abban, hogy a betöltendő pozícióikra a legalkalmasabb munkatársakat találhassák meg.

Online önismereti tesztek kitöltése

A honlapon, online formában kitölthető tesztek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a tesztalany az otthonában, anonim módon tölthesse ki a kérdőíveket. A tesztkitöltést követően az eredmények azonnal megjelennek a képernyőn. A honlapon elhelyezett tesztek díjmentesen elérhetők és kitölthetők az alábbi mezőkre kattintva. Kiskorúak számára kizárólag szülői engedéllyel és felügyelettel ajánlott a tesztfelvétel.

Kapcsolatfelvétel

Kálmán Judit, pszichológus – Online pszichológiai tanácsadás

E-mail cím: info@homepszichologus.hu