A pszichológiai tanácsadás segítséget nyújt az elakadások oldásában illetve az elhúzódó vagy aktuálisan felerősödő lelki problémák megoldásában.

Az alábbiakban bővebben tájékozódhat az online pszichológiai tanácsadás módjáról illetve az igénybe vehető lehetőségekről.

Pszichológiai tanácsadás - gyakori kérdések

Mennyi ideig tart a pszichológiai tanácsadás folyamata?

A pszichológiai tanácsadás lehet egy alkalmas, amennyiben a tanácsot kérő egy konkrét problémával szeretne pszichológushoz fordulni, és úgy érzi, egy beszélgetés elegendő segítséget jelentene számára. Az esetek többségében azonban több találkozásra van szükség a problémamegoldáshoz. Legtöbbször már 4-5 alkalom után határozott javulás érezhető, de a haladás üteme és a folyamat lezárásának időpontja egyénileg változó.

Mennyi ideig tart egy ülés?

A pszichológussal folytatott beszélgetés alkalmanként 50 perces.
Az egyéni autogén tréning vagy meditáció tanfolyam önismereti tematikával vagy pszichológiai tanácsadással bővített, a beszélgetések szintén 50 percet vesznek igénybe. Hasonlóképp ennyi időre van szükség család konzultáció vagy párkapcsolati coaching esetén is.

Milyen gyakorisággal találkozunk?

A tanácsadás illetve a különböző tréningek legtöbbször heti vagy kétheti rendszerességgel zajlanak, de egyéni igény esetén vagy ha a probléma súlyossága indokolja, a találkozások lehetnek sűrűbbek vagy ritkábbak.

Online vagy személyes a pszichológiai tanácsadás?

Felnőttek és kamasz fiatalok esetén az online és a személyes pszichológiai tanácsadás tartalmilag és formailag nem tér el egymástól. A legtöbb probléma megoldása nem igényel személyes jelenlétet, ha rendelkezésre áll a megfelelően nyugodt helyszín, illetve jó minőségű internet kapcsolat. A pszichológiai tanácsadást megelőzően, a kliens igénye és a probléma jellege alapján a pszichológus és kliense közösen választják ki a kapcsolattartás legoptimálisabb módját.

Online pszichológiai tanácsadás / tréning, árak

16 000 Ft/50 perc

A pszichológiai tanácsadás óradíjainak kiegyenlítése 

Az óradíjak kiegyenlítése az online találkozó esetén az órákat követően, banki átutalással vagy online kártyás fizetéssel (SimplePay) történik. A személyes beszélgetések esetén a helyszínen történő készpénzes fizetéssel rendezhető az óradíj.

Milyen időpontok választhatók

  • Online tanácsadás esetén a hétköznapokon, rugalmasan, a kliensek igényeihez igazodva tudunk időpontot választani.
  • Személyes tanácsadás esetén a hét bizonyos napjain, meghatározott időpontok állnak rendelkezésre.

Hogyan foglalható időpont

Időpont a “kapcsolatfelvétel” űrlap kitöltésével, illetve e-mailen keresztül (info@homepszichologus.hu) foglalható. 

A tanácsadás időpontjának lemondása, átütemezése:

A lefoglalt online és személyes időpontok szükség esetén lemondhatók vagy átütemezhetők. Amennyiben a személyes találkozó időpontjának lemondása 24 órán belül történik, az óradíj 50%-a megtérítendő.

Kapcsolatfelvétel

A kapcsolattartáshoz és a számlázáshoz szükséges adatok a honlapon található kapcsolatfelvétel űrlap segítségével adhatók meg. A sikeres kitöltést követően a honlap automatikus visszaigazolást küld.

Videó konferencia indítása

Az online pszichológiai tanácsadás videó hívás segítségével jön létre. A belépéshez szükséges meghívót illetve szükség esetén a technikai útmutatót a regisztrációt követően a megadott e-mail címre küldöm el. Az egyéni igényekhez igazodva, a videó hívás létesítésére választható megoldások széles köre áll rendelkezésre. A hívás minősége szempontjából az általam javasolt kapcsolattartási csatorna: a Google Meet alkalmazás.

Kálmán Judit, pszichológus

E-mail cím: info@homepszichologus.hu