Szimbólumterápia segítségével feltérképezheti belső lelki útjait és megszabadulhat az Önt érő stresszhatásoktól. A módszer online módon is elsajátítható, otthonából, videó-hívás segítségével is bekapcsolódhat a meditációs tréningbe. A tanfolyam pszichológus vezetésével zajlik, aki segít Önnek a lelki konfliktusok és elakadások feloldásában és a továbblendülésben.

Online meditáció tréning, szimbólumterápia

Hogyan zajlik a szimbólumterápia

A teljes szimbólumterápia tanfolyam 12 alkalmat vesz igénybe, egy kezdő és egy haladó részből áll. Az első hat óra biztosítja az imaginációhoz szükséges alap tudást. A tréning heti rendszerességgel zajlik, az alkalmak közti időszakban pedig önállóan gyakorolható a meditáció. 

A meditáció online formában is tökéletesen elsajátítható, amennyiben rendelkezésre áll megfelelő, stabil internetkapcsolat.

Az alkalmak a tematikától függően 30 vagy 50 percesek. A rövidebb ülések lehetőséget biztosítanak az imaginaciós technika elsajátítására, a meditáció gyakorlására illetve az imaginációs élmény megbeszélésére. 

Amennyiben valaki a 50 perces tematikát választja, az óra másik felében az aktuálisan fennálló, vagy régebb óta meglévő pszichés problémáinak megbeszélésével, megoldásával foglalkozunk.

Mit jelent az imagináció?

Az imagináció relaxált állapotban zajlik, képek előhívását jelenti. Eleinte egyszerűbb, később összetett szimbólumok segítségével hívunk elő belső képeket. A tapasztalható élmény hasonló az álomtevékenység során átélt élményekhez. Az alapvető különbség az, hogy eltérő tudatállapotban zajlik az imagináció, mely nem ébrenlét és nem is álom. A meditatív állapotban folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a külvilággal, de a fókusz befelé irányul. A meditáció pszichológus vezetésével zajlik, a technika elsajátítása fokról fokra történik.

Mit jelent a szimbólumterápia?

A meditáció amellett, hogy megnyugtat és energizál, terápiás céllal is alkalmazható módszer. A szimbólumterápia jelképek, szimbólumok segítségével hozza felszínre azokat a mélyebb lelki tartalmakat, melyek éber tudatállapotban kevésbé hozzáférhetők. Ilyen módon tudatosíthatók azok az érzéseink és mozgató rugóink, melyek tudat-alatt, elfojtva bennünk munkálnak, és gátolnak a továbblépésben.

Szorongásoldás szimbólumterápia segítségével

Számos stresszhatás ér minket, melyeket napi szinten fel kell dolgoznunk. A stresszel való hatékony megküzdést nem az elkerülés jelenti. Nem jelent megoldást a környezeti ingerektől való teljes elzárkózás vagy a szociális kapcsolatrendszer leépítése. Ha túl kevés impulzus ér minket, elveszítjük a stresszkezelő képességünket. 

A megfelelő módszer az, ha képessé válunk a minket érő stresszhatásokat kontroll alatt tartani illetve megküzdeni velük. Mindehhez tudatos munkára van szükség. Az első lépés ezen az úton, az életünket megnehezítő, stresszt kiváltó tényezők felkutatása. A stresszorok (stresszkeltő tényezők) azonosítása és feldolgozása céljából hatékonyan használható módszer a meditáció. 

Önismereti online meditáció tanfolyam

Önismereti technikaként is hatékonyan alkalmazható módszer a szimbólumterápia. A képalkotás során használt szimbólumok olyan képi élményt indítanak el bennünk, mely a korábbi, személyes élményanyaggal elegyedve segít bennünket a belső késztetéseink megértésében. Ilyen módon választ kaphatunk aktuális dilemmáinkra vagy régóta hordozott, megoldatlan kérdéseinkre. 

Az online meditáció tanfolyam elvégzése során a racionális gondolkodás háttérbe szorul, szabad utat engedve a bennünk áramló képeknek és érzéseknek. 

Pánikbetegség leküzdése meditációval

A pánikbetegség kialakulásának hátterében az egészségügyi okok mellett pszichés tényezők is állhatnak. Ha az orvosi diagnózist követően a pániktünetek nem enyhülnek, érdemes felkutatni a háttérben rejlő lelki okokat. 

A pánikrohamok többnyire magas szorongásszinttel párosulnak, és kialakulásukért is gyakran maga a szorongás felelős. A tünetek jól kontroll alatt tarthatók a megfelelő légzéstechnika alkalmazásával illetve relaxációs módszer elsajátításával. Hosszú távú, tartós megoldást azonban akkor remélhetünk, ha mindemellett sikerül megfejtenünk a szorongásunk gyökér okát. A kétféle módszer ötvözésével a meditáció hatékony technika a pánikbetegség leküzdésére.

Online meditáció tanfolyam jelentkezés

Kálmán Judit, pszichológus – online meditáció tanfolyam, imagináció tréning + pszichológiai tanácsadás

Kapcsolatfelvétel:

E-mail cím: info@homepszichologus.hu