Online pszichológus

Online pszichológiai tanácsadás

Sportolás nyáron – a mozgás jótékony hatásai

A sportolás nyáron is segít megőrizni az egészségünket és fenntartani a jó közérzetünket. A napi jólétünk és a testi-lelki harmóniánk megteremtésének egyik alapvető pillére a testmozgás. Nem kell, hogy élsportolók legyünk vagy különösen jó kondícióval rendelkezzünk ahhoz, hogy örömünket leljük a mozgásban. A nyári hőségben azonban a szokottnál is  fontosabb, hogy ne terheljük túl magunkat és betartsunk néhány alapvető szabályt ennek érdekében.

Sportolás nyáron
Continue reading

Feszültségszint mérő kérdőív – Feszültségcsökkentés

Az “általános feszültségszint” mérő kérdőív választ ad arra, hogy mekkora nyomás nehezedik Önre a mindennapjaiban. Sokan küzdenek kiszolgáltatottság, tehetetlenség érzésével a munkahelyükön vagy a magánéletükben és szorongással gondolnak a jövőjükre.

Az alábbi szempontok elolvasása illetve a mellékelt teszt kitöltése segíthetnek Önnek a probléma okának felkutatásában.

Magas feszültségszint
Continue reading

A kar és a kéz szimbolikája

A kar és kéz azok a testrészeink, melyekkel cselekszünk, alkotunk és teremtünk. Általuk formáljuk a minket körülvevő világot olyanná, amilyenné szeretnénk.

A kar a cselekvést szimbolizálja. A karjaink által valósítjuk meg cselekedeteinket és alakítjuk tevékenyen az életünket. A karjainkat eszközként használjuk, hogy elérjük a céljainkat. 

Kar
Continue reading

A test és lélek kapcsolata

A test és lélek szimbolikája lépten-nyomon üzen számunkra. Pszichénk testi tünetek formájában jelzi, hogy mivel van dolgunk, mit kell tennünk. 

A relaxáció módszerének elsajátítása közben megtanuljuk értelmezni ezeket a kódolt üzeneteket, és fokról-fokra képessé válunk arra, hogy megteremtsük testi-lelki-szellemi harmóniánkat.

Test és lélek kapcsolata
Continue reading

Életmódváltás

Az életmódváltás sokak számára komoly kihívást jelent. Nem könnyű elhatározásra jutni a változtatás terén, ha valaki épp magánéleti vagy munkahelyi gondokkal küzd.

Nehéz felismerni, hogy nem úgy élek, ahogy szeretnék, nem azzal foglalkozom, amiben igazán az örömömet lelném.

Életmódváltás
Continue reading

A tudatos jelenlét

A tudatos jelenlét annyit jelent, hogy éberré válunk és odafigyelünk arra, ami a jelen pillanatban  történik. Az ilyen pillanatokban észrevesszük és értékelni tudjuk azokat a dolgokat, amelyek egyébként észrevétlenül suhannak el mellettünk. Feltűnik számunkra a környezetünkben rejlő szépség, meghalljuk a madarak csicsergését, érezzük a szél fúvását a bőrünkön és az étel ízét a szánkban. 

Tudatos jelenlét
Continue reading
« Older posts